Tovább tárgyalnának a reptéri szakszervezetek

Vágólapra másolva!
Csütörtökön reggel a dolgozók 70 százaléka felvette a munkát a ferihegyi repülőtéren, nem töröltek járatokat és nagyobb késések sincsenek. Ha a szakszervezetek csütörtökön aláírják a Budapest Airport megállapodási tervezetét, a BA szerint befejeződhet a sztrájk. A sztrájkbizottság viszont tovább akar tárgyalni, bár kisebb módosításokkal elfogadná a reptér ajánlatát.
Vágólapra másolva!

A dolgozók 70 százaléka felvette a munkát csütörtökön reggel a ferihegyi repülőtéren, a forgalom zavartalan, járatokat nem kellett törölni, és nagyobb késések sincsenek - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

A szóvivő azt mondta, hogy a BA vezetése csütörtök délelőtt 10 órára várja a szakszervezetek képviselőit azért, hogy aláírják a szerdán elkészült megállapodás tervezetet. A szakszervezetek viszont közölték: tovább akarnak tárgyalni a munkáltatóval, és elkészítették saját megállapodás tervezetüket. Azt is hozzátették: néhány jogi kiskapu kiküszöbölése után elfogadhatónak találják a BA javaslatát, ha areptér vállalja, hogy megfelelő garanciákat is ad a megállapodás végrehajtására.

A BA szerdai tájékoztatása szerint a tervezetet a cég vezetősége és a sztrájkoló szakszervezetek képviselői között a délelőtt óta tartó hivatalos tárgyalásokon dolgozták ki. "A megállapodás minden vitatott kérdésben megnyugtató megoldást kínál - így elfogadása után nincs akadálya az egy hete tartó repülőtéri sztrájk megszüntetésének" - állt a BA közleményében.

A tervezet rendelkezik az eredetileg január 10-ig érvényes kollektív szerződés hatályának meghosszabbításáról, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatásáról várható jövőjükkel kapcsolatban, valamint a tervezett munkarendeknek a szakszervezetekkel közös kialakításáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről