A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rablók lehettek a vecsési Magyar Gárda-tag támadói

Vágólapra másolva!
Betörtek egy vecsési házba, a férfit megverték, pénzt és ékszereket vittek el. A férfi a Magyar Gárda alapító tagja, de a rendőrség szerint ennek nincs jelentősége, mert valószínűleg tipikus rablásról van szó. A politikai indíttatás a vecsési polgármester szerint sem valószínű.
Vágólapra másolva!

Betörtek hétfőn egy vecsési családi házba, az ott élő férfit megverték a támadók, feleségét és lányát pedig fegyverrel fenyegették meg. A férfi a Magyar Gárda alapító tagja, a rendőrség szerint azonban ennek nincs jelentősége, mert a jelek szerint tipikus rablásról van szó. Korábban a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is hangsúlyozta cikkeiben: előfordulhat, hogy a támadás politikai okokból történt, a támadók romák voltak.

Bényi Mónika, a Pest megyei rendőrség szóvivője szerint a rendőrség rablásként kezeli az ügyet, az elkövetés módja miatt. "Tipikus rablásról van szó a támadás brutalitása miatt és azért is, mert a támadók pénzt és ékszereket vittek el". El is fogták ez egyik feltételezett elkövetőt, a 38 éves budapesti férfi többszörösen büntetett előéletű - mondta.

Mivel a történtek "kimerítik a rablás bűntettének törvényi tényállását", rendőrségi szempontból nincs is igazán jelentősége annak, hogy ki volt a megvert férfi. A politikai indíttatást persze kizárni még nem lehet, de az elkövetési mód másra utal - magyarázta a szóvivő.

A vecsési polgármester szerint sem lehet kizárni, hogy a bűncselekménynek volt köze ahhoz, hogy az áldozat a Magyar Gárda tagja, "de nagyobb a valószínűsége, hogy egy vagyon elleni bűncselekményről van szó" - fogalmazott a polgármester, Szlahó Csaba. Hozzátette: az utóbbi időben a fővárosból az agglomerációba "portyázó" bűnözői csoportok több erőszakos cselekményt is elkövettek. Nyáron egy idős hölgyet raboltak ki és öltek meg, egy hónappal ezelőtt pedig egy üzletember volt az áldozat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!