Bombariadó volt két fővárosi pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt több órára teljesen lezárták a Keleti és a Déli pályaudvart Budapesten, miután egy névtelen telefonáló azt állította, bomba van az állomásokon. A Keleti pályaudvaron nem sokkal 9 óra előtt, a Délin 10 körül újraindulhatott a forgalom, miután a rendőrség átvizsgálta mindkét helyszínt.
Vágólapra másolva!

Pár perccel 9 óra előtt újraindulhatott a forgalom a Keleit pályaudvaron, amelyet bombariadó miatt zártak le nem sokkal szerda reggel hét óra után - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese. A MÁV telefonos ügyfélszolgálatát 6 óra 42 perckor hívta fel egy ismeretlen telefonáló azzal, hogy bombát helyeztek el a Keletiben. A rendőrség 7 óra 7 perckor teljesen lezárta az egyik legforgalmasabb budapesti pályaudvart, a pályaudvarra egyetlen vonat sem futhatott be, illetve onnan nem indulhatott el. A menetrendszerű közlekedés a kora délutáni órákban állhat teljesen helyre.

Alig fél órával a Keletiben elrendelt riadó után, a Mávinform újabb közleményben tudatta, hogy "a felvétel meghallgatásakor derült csak ki, hogy a fenyegető a Déli pályaudvart is megfenyegette". A rendőrség így 8 óra 08 perckor lezárta a Déli pályaudvart is, a szerelvények csak a Kelenföldi pályaudvarig közlekedtek. Végül nem sokkal 10 óra előtt itt is megindulhatott a közlekedés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!