A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ismét szabálytalannak minősítették Szili Katalin kampányát

Vágólapra másolva!
Megtévesztő szórólapokért marasztalta el Szili Katalin szocialista polgármester-jelöltet a pécsi választási bizottság - írja a Magyar Nemzet. Szilit egyszer már megrótták a választási törvényt sértő plakátokért, akkor azonban másodfokon felmentették.
Vágólapra másolva!

Ismét elmarasztalta a pécsi választási bizottság Szili Katalin szocialista polgármesterjelöltet - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Szili a bizottság szerint egy szórólapjával sértette meg a választási törvény, amely rosszhiszemű volt és valótlan állításokat tartalmazott. A jelöltet a helyi választási bizottság egyszer már elmarasztalta, a másodfokú döntés azonban akkor felmentette.

A választási bizottság mostani döntése szerint az a szórólap volt törvénysértő, amelyben az MSZP-s jelöltet Páva Zsolt Fideszes jelölttel hasonlították össze - értesült a Magyar Nemzet. A szórólappal kapcsolatban azt kifogásolták, hogy az összehasonlítás látszólagos volt és valótlanságokat állít.

A bizottság indoklása szerint a szórólap alkalmas a fideszes jelölt lejáratására, mivel alaptalanul állítja, hogy Páva Zsoltot csak a szélsőjobb támogatja. Páva mögött a valóságban a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület is felsorakozott. A választási bizottság szerint a dokumentum alkalmas a választók megtévesztésére. A bizottság eltiltotta Szili Katalint a további jogsértésektől.

Legutóbb azért marasztalta el Szilit a választási bizottság, mert egyik plakátján az Összefogás jelöltjének nevezte magát, noha ilyen szervezet nincs Pécsen, és a nagy kezdőbetűvel írt szó az Összefogás Pécsért Egyesület szerint rájuk emlékeztetett, noha ők a Fideszt támogatják. A területi választási bizottság másodfokon felmentette Szilit ebben az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!