A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szerdán döntenek az elrabolt francia kislány anyjának kiadatásáról

Vágólapra másolva!
Várhatóan szerdán dönt a Fővárosi Bíróság az orosz Irina Belenykaja kiadatásáról, akit áprilisban Magyarországon fogott el a rendőrség. A nőt azzal gyanúsítják, hogy hároméves lányát erőszakkal hozta el francia apjától és annak beleegyezése nélkül vitte magával Oroszországba.
Vágólapra másolva!

Várhatóan szerdán dönt a bíróság Irina Belenykaja átadásáról Franciaországnak. Az áprilisban Magyarországon elfogott orosz állampolgárságú anya a gyanú szerint erőszakkal ragadta el francia apjától közös lányukat.

A 36 éves nőt és lányát április 12-én Tiszabecsnél tartóztatták fel, a nőt három nappal később helyezték ideiglenes átadási letartóztatásba. Fridman Róbert, Belenykaja ügyvédje az MTI-nek azt mondta: a bíróság hiánytalanul megkapta az iratokat, így nincs akadálya, hogy a bíróság szerdán döntsön az átadás kérdésében.

A szülők válása után, 2007-ben a francia hatóságok az apának ítélték a gyermeket. Az anya ekkor Elise-t Oroszországba menekítette, ahol a hatóságok Belenykajának ítélték a kislányt. Az apa visszalopta a kislányt Franciaországba, majd az anya ismét megpróbálta megszerezni gyermeket.

Az anya ellen azért adták ki az egyik elfogatóparancsot, mert a lányt az apa, Jean-Michel André beleegyezése nélkül nem vihette volna Oroszországba. A második elfogatóparancsot azért adták ki, mert a gyanú szerint márciusban a dél-franciaországi Arles-ban két ismeretlen férfivel megtámadta a lány apját, majd elvitte a gyereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!