A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Több mint húszezer forintot kellett fizetnie a sürgősségi ellátásért egy fiúnak, noha a sürgősségi ellátás mindenkinek ingyen jár - írja a Magyar Nemzet. A kiállított számlán egy januárban ellátott beteg neve szerepelt. A szolgáltató felajánlotta, hogy visszafizeti a pénzt.
Vágólapra másolva!

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20 300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén, jóllehet a sürgősségi ellátás ingyenes - írja a pénteki Magyar Nemzet. A fiú otthon felejtette a taj-kártyáját és csak lakcím-kártyájával tudta igazolni magát. A fiúnak van érvényes egészségbiztosítása.

A mellkasi fájdalommal, fulladással az ügyelethez forduló fiú édesanyja meg akarta tudni, hogy miért került pénzbe a vizsgálat: egy szem gyógyszer és egy beutaló. Kiderült, hogy a bizonylat sorszámával megegyező számlán az ügyeleten egy januárban ellátott külföldi beteg neve szerepel. A Magyar Nemzet megkereste Rácz Bélát, a Főnix-Med vezérigazgatóját, aki elmondta: a számlát kiállító nővér valóban nem a szabályzatban foglaltak szerint járt el, az egészségügyi dolgozó járatlan a számlaírásban. A lap szerint a szolgáltató felajánlotta a családnak a pénz visszafizetését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!