Demszky a teljes BKV-vezérkart kipucolná

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor főpolgármester szerint a BKV végkielégítési botrányai miatt le kell cserélni a cég vezetését és változtatni kell a felügyelőbizottság összetételén is. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes bejelentette: kiszáll a BKV felügyeletéből.
Vágólapra másolva!

Teljes tisztújítást kezdeményez a BKV Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában Demszky Gábor - közölte a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülése után Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Nyáry szerint a főpolgármester ötpárti egyeztetést hívott össze keddre a BKV-s végkielégítések miatt. Az egyeztetés célja nem a jövő héten lezáruló vizsgálat megelőlegezése, hanem új tulajdonosi ellenőrzési és felügyeleti struktúra kialakítása - tette hozzá. A BKV vezetőségét érintő döntéseket a vizsgálat lezárta után kell meghozni - mondta Nyáry.

Nyáry közölte: a főpolgármester tájékoztatta a kabinetet, hogy a betegszabadságon lévő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szóban felajánlotta, hogy átadja a BKV felügyeleti jogát. Demszky Gábor erről koalíciós egyeztetésen szeretne dönteni.

Hagyó Miklós szóvivője, Horváth Éva cáfolta mindezt. Közölte, hogy Hagyó Miklós sem ebben a témában, sem a koalíciós szerződés módosításáról, sem a főpolgármester-helyettesek közti feladatellátás átalakításáról nem beszélt Demszky Gáborral. Hagyó szóvivője elmondta, hogy a koalíciós szerződés szerint az MSZP-SZDSZ-felügyelet kérdésében Demszky Gábor tárgyalópartnerei Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Steiner Pál fővárosi frakcióvezető.

A fővárosi SZDSZ-frakciónak Lakos Imre közlekedési tanácsnok a múlt héten jelezte, hogy a BKV-nál kialakult helyzetben indokolt lenne az igazgatóság és a felügyelőbizottság teljes cseréje, az SZDSZ által delegált igazgatósági és felügyelőbizottsági elnök esetében ezt elengedhetetlennek tartja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!