Vágólapra másolva!
Az új típusú influenza gyanújával fordultak orvoshoz, de csak torokgyulladása volt annak a két fiatalnak, akiket a Sziget fesztivál egészségügyi szolgálata látott el. A kormány szerdán döntött arról, hogy az egészségügyi miniszter által vezetett bizottság irányítja a felkészülést az esetleges járványra.
Vágólapra másolva!

Eddig két olyan külföldi fiatal fordult a Sziget egészségügyi szolgálatához, akiknél felmerült a gyanú, hogy megfertőződtek a H1N1 vírussal - közölte szerdán Szeles Géza, a fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője. A külföldi fesztiválozókról azonban kiderült, hogy mindössze torokgyulladásuk van.

Budai Bernadett kormányszóvivő a szerdai kormányülés után bejelentette, a jövőben az egészségügyi miniszter felel az új típusú influenzára való felkészülés feladatainak összehangolásáért, munkáját pedig egy tárcaközi bizottság segíti. Ha pedig nemcsak elszigetelt esetek, hanem nagyobb méretű megbetegedések lesznek, akkor a tárcavezető operatív törzset működtethet, amely folyamatos ügyeleti szolgálatot tart.

A tárcaközi bizottság tagjait a földművelésügyi és vidékfejlesztési, az igazságügyi és rendészeti, az önkormányzati miniszter, illetve nemzetbiztonságért felelős tárca nélküli miniszter jelöli ki. Hozzájuk csatlakoznak az országos főállatorvos, az országos rendőrfőkapitány, a országos tisztifőorvos, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság főigazgatója, valamint az országos mentőszolgálat főigazgatója által delegált tagok is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről