A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatmillió H1N1 elleni vakcinát vesz a kormány

Vágólapra másolva!
Hatmillió darab új típusú influenza elleni vakcina beszerzéséről döntött a kormány - közölte szerdán a kormányszóvivő. Az oltóanyagot gyártó magyar cég valószínűleg októberre állítja elő a kívánt mennyiséget.
Vágólapra másolva!

Döntött a kormány az új típusú influenza elleni vakcina beszerzéséről - jelentette be szerdán a kormányszóvivő. Ennek értelmében, összesen hatmillió vakcinát szereznek be.

A készletből a lakosság 40 százaléka oltható be - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette: a forgalomba hozatali engedélyt azután fogják kiadni, ha befejeződtek a preklinikai vizsgálatok, és az Egészségügyi Tudományos Tanács lehetőséget ad a gyártónak - az Omninvest Kft.-nek -, hogy elkezdje a klinikai kísérleteket.

Szollár Domokos kormányszóvivő július 22-én - miután bejelentették, hogy megvan új típusú influenza első magyarországi áldozata - azt mondta: a kormány felkészült az influenza elleni vakcina gyártására. Az oltóanyag szeptemberre készül el, októberben pedig megkezdődhet a lakosság tömeges oltása mind a szezonális, mind az új típusú influenza ellen. Szollár szerint októberre több mint négymillió ember beoltására alkalmas vakcina lesz Magyarországon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!