H1N1-járvány van Közép-Magyarországon

Vágólapra másolva!
A múlt héten háromszor többen fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, mint az azt megelőző héten. A H1N1 okozta megbetegedések felét Budapesten és Pest megyében regisztrálták, vagyis területi járvány van ebben a régióban.
Vágólapra másolva!

A múlt héten az előző héthez viszonyítva megháromszorozódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - írja a Független Hírügynökség.

A járványok 5 általános iskolában, 7 középiskolában, 1 óvodában, valamint 1 általános- és középiskolában fordultak elő. A 158 virológiai vizsgálat 30 százalékában állapították meg a H1N1-et, vagyis megkezdődött a vírus folyamatos terjedése.

A betegek csaknem felét Budapesten és Pest megyében, vagyis a Közép-magyarországi régióban regisztrálták. Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint területi H1N1-járvány van a Közép-magyarországi régióban.

Az országos átlagot meghaladó megbetegedési gyakoriságot észleltek még Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. Annak ellenére, hogy országszerte nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, egyelőre nincsen országos járvány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről