Robbanás történt egy pesti gimnáziumban

Vágólapra másolva!
Kémiai baleset történt egy IX. kerületi gimnáziumban, egy edénybe rakódott nátriumvegyület robbant fel. Az iskola öt alkalmazottja megsérült, néhány ablak kitört. Az intézményt a tűzoltók kiürítették, mert a csatornában még lehetnek veszélyes anyagok.
Vágólapra másolva!

Kémiai baleset okozott robbanást a IX. kerületi Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban. A robbanásban egy ember súlyosan, négyen pedig könnyebben megsérültek, négy embert kórházba kellett vinni - közölte a mentőszolgálat. Három embert az üvegszilánkok vágtak meg, egy ember pedig a vegyi anyagoktól kapott mérgezést, őt a toxikológiára szállították.

A karbantartó személyzet tagjai régi edényeket mosogattak a műhelykonyhában, amikor az egyik edénybe beleszáradt nátriumvegyület reakcióba lépett a vízzel, és kisebb robbanás történt - mondta Gócz Éva, az iskola igazgatója. A robbanástól kitört a műhely két ablaka, és az iskola dolgozói közül öten megsérültek.

A baleset az igazgató szerint olyan helyen történt, ahová nem juthatnak el a gyerekek, így ők nem voltak veszélyben. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel közölte: az iskolát kiürítették, mert a lefolyóba került nátrium és ammónia továbbra is robbanásveszélyes. Arra az időre, amíg a szakemberek eltávolítják az anyagokat, az 562 tanuló és tanár nem tartózkodhat az épületben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!