A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Gépfegyverrel lőttek rendőrökre a pénzszállító támadói

Vágólapra másolva!
Sorozatlövő fegyverrel támadtak meg egy pénzszállító autót pénteken az M1-es autópályán, Bicske közelében. A rablók több mint 40 golyót lőttek a kiérkező rendőrökre, majd elmenekültek. A pénzszállító személyzete sértetlen maradt, az egyik rendőr könnyebben megsebesült. A rablóknak nem sikerült pénzt szerezniük. A környéken nagy volt a torlódás, több kilométeres autóoszlop állt az M1-es Budapest felé vezető oldalán.
Vágólapra másolva!

Az M1-es autópálya 35. kilométerénél, Bicske közelében egy pénzszállító autót akart kirabolni két ember péntek hajnalban. Sorozatlövésekkel kényszerítették megállásra a pénzszállítót a rendőrség közleménye szerint. Miután a kocsi megállt, kiszállították a sofőröket, majd megpróbálták felfeszíteni az autó hátulját, hogy hozzáférjenek a pénzhez.

A támadás mellett sok autós hajtott el, akik értesítették a rendőrséget. Egy autópálya-járőr érkezett először a helyszínre, rá automata fegyverrel rögtön tüzet nyitottak a támadók. A lövések a motorháztetőbe és a szélvédőbe csapódtak, és az egyik a sofőr ülésébe fúródott. "Sok lövés dördült, a rendőrök még szedegetik a töltényhüvelyeket" - közölte reggel R. Kész Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A referens lövések pontos számát nem tudta megmondani.

Bencze József országos rendőrfőkapitány egy nagykanizsai rendezvényen az MTI-nek azt mondta, a rablók "negyvenvalahány lövést adtak le a rendőrautóra". A kiérkező két rendőr közül csak egyikük sérült meg könnyebben. Az első lövések eldördülésekor az egyik rendőr kiugrott az autóból, és a szalagkorlát mögött keresett fedezéket. A másikuk az autóban lebukott jobbra, így őt csak a szélvédő üvegszilánkjai sebesítették meg. Őt az Állami Egészségügyi Központba szállították, és ellátták sérüléseit.

Mivel közben elhaladt a lövöldözők mellett egy rendőrségi busz, amelyben menekülteket szállítottak a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök, erre is rálőttek, a lövések a busz szélvédőjét érték, itt se sérült meg senki. A rendőrség közleménye szerint a rendőröknek idejük sem maradt visszalőni. A pénzszállító sofőrje és kísérője is sértetlen maradt, őket még pénteken kihallgatják.

A támadás után a rablók egy fekete színű Audi kombival menekültek el. A pénzhez nem sikerült hozzáférniük - szól a rendőrségi közlemény. A Fejér megyei rendőrfőkapitány várhatóan 2 millió forintos nyomravezetői díjat fog felajánlani - közölte a rendőrség.

Forrás: MTI

A helyszínelés az M1-autópálya Budapest felé vezető szakaszán reggel 9 után is tartott, a forgalmat a bicskei csomópontnál az 1-es főútra terelték. A terelés előtt 3-4 kilométeres torlódás alakult ki. Az autópályára a herceghalomi csomópontnál lehetett visszatérni. Az útzárat az Útinform szerint 12 órakor feloldották, azóta megszűnt a forgalmi dugó is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!