Vágólapra másolva!
A becsült adatok szerint több mint félmilliárd forintnyi kárt okozott a vihar Magyarországon az elmúlt napokban - ez derül ki a biztosítók csütörtöki gyorsjelentéseiből. Az eddigi adatok szerint körülbelül 9 ezer bejelentés érkezett a társaságokhoz, elsősorban az ország északkeleti részéből és a főváros térségéből.
Vágólapra másolva!

Az Allianz Hungária Zrt.-hez több mint másfél ezer vihar okozta kárt jelentettek be csütörtökig. A leginkább érintett terület Budapest, továbbá a keleti országrészben Debrecen és Nyíregyháza. A várható kárkifizetés összege megközelíti a 75 millió forintot. Eddig csaknem egymillió forintot fizettek ki a károsultaknak.

A Generali Biztosítónál csütörtök délutánig csaknem 1500-an jelezték kártérítési igényüket. Az itteni bejelentések szerint a viharok a legtöbb kárt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala megyében és Budapesten okozták: fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg, tetőcserepek sérültek, egyéb épületkárok keletkeztek. A legjelentősebb - egyaránt 4,5 - 4,5 millió forintnyi - kárt Sátoraljaújhelyről és Csengersimáról jelentették.

Az AEGON Biztosító 2 és fél ezer kárbejelentéssel számol. A becsült kár elérheti a 200 millió forintot. A legtöbb bejelentés épületkárokra vonatkozott, elsősorban az épületek teteje sérült meg. A károk nagyságrendje átlagosan 50 ezer forint, amely lényegesen kisebb a nyári viharok idején megállapított összegeknél.

A Groupama Garancia Biztosító az elmúlt napok viharkárai miatt várhatóan 3500 károsult ügyfelének fizet kártérítést. A kifizetések összege a becslések szerint elérheti a 250 millió forintot. A legtöbb kárbejelentés Hajdú, Szabolcs és Békés megyéből érkezett. Elsőként a megrongálódott tetőszerkezeteknél mérik fel a károkat a társaság munkatársai. Nagyobb kárnál - szükség esetén - kárelőleget fizet a biztosító.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!