A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A BKV-jegyek, közműdíjak jövő évi árairól dönt a főváros

Vágólapra másolva!
A BKV-tarifák, és a közműdíjak jövő évi emeléséről vitázik csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés. Ez az első alkalom, hogy az erről szóló javaslatot a kisebbségből irányító SZDSZ-es vezetőség nyújtja be az ellenzéki többségű testületnek.
Vágólapra másolva!

Közműdíjak, BKV-tarifák emelése is szerepel a Fővárosi Közgyűlés napirendjén csütörtökön. Ez az első alkalom, hogy az előterjesztéseket a kisebbségből irányító SZDSZ-es vezetőség nyújtja be az ellenzéki többségű testületnek.

Az előterjesztések szerint a csatornadíj közel 20 százalékkal, a vízdíj 5 százalékkal, a szemétdíj 4 százalékkal, a szennyvízszippantás díja pedig több mint 5 százalékkal emelkedik, ha megszavazza a közgyűlés.

Tovább emelnék a BKV-tarifákat is, a vonaljegyért a javaslat szerint a jelenlegi 300 helyett januártól 320 forintot kellene fizetni, a 30 napos bérlet ára 9400-ról 9800 forintra emelkedne, a diákbérlet pedig 3700-ról 3800 vagy 3850 forintra. Egy kétgyermekes családnak a tömegközlekedés jövőre Budapesten havonta legalább 27 200 forintjába kerülne.

Az iskolai étkeztetés díjai hasonló mértékben, várhatóan 4 százalékkal növekednek majd 2010-ben. A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség kezdeményezi, hogy a BKV Zrt.-t érintő szabálytalanságokat egy eseti bizottság vizsgálja ki hatvan napon belül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!