A héten hazamehet a pécsi lövöldözés egyik sérültje

Vágólapra másolva!
Várhatóan már a héten hazamehet a kórházból a múlt heti pécsi lövöldözés egyik sérültje. A másik két sérült valószínűleg a jövő héten hagyhatja el a kórházat.
Vágólapra másolva!

Feltehetően már ezen a héten elhagyhatja a kórházat a múlt hét csütörtöki pécsi egyetemi lövöldözés egyik sérültje, a másik kettő a jövő héten mehet haza - közölte Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főigazgatója hétfőn.

Kollár szerint a sérültek fokozatosan gyógyulnak, állapotuk kielégítő. A lábán és lágyékán sérült 36 éves oktató már szerdán távozhat. Az 54 éves, lábon lőtt takarítónőre újabb műtét vár, ő az ötször meglőtt 19 éves hallgatóval együtt várhatóan a jövő héten hagyhatja el az intézményt.

A sérülteknek jó esélyük van a teljes felépülésre - közölte Németh Péter, az egyetem orvostudományi karának dékánja. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett diák - akinek csütörtökön azon múlt az élete, hogy kórházba szállításakor felszerelt műtővel, bemosakodva várta egy képzett sebészcsoport - már ma felülhet.

Mindhárman akkor sérültek meg, amikor egy 23 éves pécsi egyetemi hallgató a múlt csütörtökön lövöldözni kezdett az egyetem biofizikai intézetében. Egy diáktársát megölte, három embert megsebesített, elmenekült, de hamar feladta magát. Utólag kiderült, hogy évek óta járt idegorvoshoz, de mivel gyakran váltogatta orvosait, nem kezelték kényszeres viselkedését. (A lövöldözésről itt olvashat részleteket, helyszíni riportunkat itt találja, a lövöldözőt megvizsgáló pszichiáter nyilatkozatát pedig itt.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről