A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Megfagyott váltókkal küzdenek a pályaudvarokon

Vágólapra másolva!
Egész éjjel tisztították az utakat a fővárosban, hétfőn reggel már a mellékutakat takarítják a közterület-fenntartók munkagépei. Nagy útfelületeket borít jégpáncél a fővárosban. A Keleti pályaudvar váltófűtése nem bírja a hideget, még a fagymentesítő folyadék is ráfagy a váltókra. A BKV-buszok csaknem harmada felmondta a szolgálatot a hidegben.
Vágólapra másolva!

Az FKF 91 téli munkagépe dolgozott vasárnap éjszaka a budapesti utakon, 121 dolgozó pedig kézi erővel takarította a havat. A BKV járatai hétfő hajnalban rendben közlekedtek - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. A munkagépek a mellékutakat takarították, de hajnalban visszatértek a fő- és tömegközlekedési útvonalakra, hidakra, felüljárókra, hogy biztosítsák a közösségi közlekedés fennakadás nélküli elindulását.

Az FKF szerint sok mellékutcába még nem jutottak el, ezért itt a burkolat még havas és jeges. Az éjjel mínusz 13-19 fok volt Budapesten, az erős fagy és a sok helyen az utakat borító jégpáncél miatt óvatosságra kérik az autósokat.

A BKV buszai nem bírják a fagyot, hétfőn reggel hét óráig már több, mint 350 busz romlott el, ez majdnem a forgalomban levő buszok harmada - mondta a Független Hírügynökségnek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője. A BKV fődiszpécsere szerint nincs olyan vonal, ahol ne lenne busz. A sok meghibásodás miatt azonban nem tudják tartani a menetrendet, de megpróbálnak egyenletességet biztosítani a közlekedésben.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a hideg idő és a csúszós utak miatt az átlagosnál 15-20 százalékkal több riasztást kap. Sok a gyalogos baleset, kéz-, lábtörött gyalogosokhoz kell vonulniuk az egységeknek.

A Keletiben fagyottak a váltók

A Keleti pályaudvar reggel még nem tudott minden vonatot fogadni, hétfőn délelőtt azonban a vasúttársaság további harminc embert küldött a pályaudvarra, hogy minden vonat elhaladása után letisztítsák a pályát. A vonatok mintegy 15-200 percet késnek - közölte a MÁV. A Déli, és a Nyugati pályaudvar fogad és indít is vonatot. Igaz, késésekkel. A vasúttársaság szerint azonban vannak fennakadások a vonatközlekedésben máshol is az országban.

A pályaudvarokon az okoz gondot, hogy a váltókat újra és újra meg kell tisztítani a hótól és a jégtől, a váltófűtő berendezés azonban nem tud megbirkózni a faggyal. Hiába dolgoznak plusz váltótisztítók is, még a fagymentesítő folyadék is ráfagy a váltókra, és a helyzet várhatóan nem változik hétfőn.

12 repülőjáratot töröltek a hideg miatt

A Ferihegyi reptér forgalmát is érinti az időjárás, hétfőn kora délutánig 12 érkező vagy induló járatot töröltek, elsősorban a külföldi cél-, vagy induló repülőtereken uralkodó időjárási helyzet miatt - közölte Hardy Mihály, a reptér illetékes igazgatója.

A Malév induló és érkező stuttgarti és prágai, illetve érkező bukaresti járatát, az Air France induló és érkező párizsi járatát, a jet2.com induló és érkező manchesteri, az EasyJet londoni, a CarpatAir velencei járatát és egy lisszaboni járatot kellett törölni a rossz időjárási körülmények miatt.

Ferihegyen jelenleg tiszták és hómentesek a kifutópályák, a jégtelenítés csak kisebb késéseket okoz a járatokban - tette hozzá Hardy.

Jégbordás utak

Az országban több helyen - Győr, Kápolnásnyék, Esztergom és Orosháza környékén - jégbordásak az utak, másutt jegesek, hóbordásak, latyakosak vagy sónedvesek, az Útinform reggeli tájékoztatása szerint.

Nagyobb baleset hétfőn nem történt. A 4-es főúton Ebesnél teljes az útzár egy karambol miatt. Itt egy személyautó csúszott meg a havas burkolaton, baloldalra sodródott és frontálisan ütközött egy terepjáróval. A személyautó vezetője megsérült - közölte a rendőrség. A forgalmat elterelik Hajdúszovát felé.

Héfőn reggel országszerte mínusz 9-13 fok volt, a Bakonyban és a hegyekben viszont mínusz 16-19 fokos hideg van. Az időjárásról bővebb, folyamatosan frissülő információkat itt olvashat.

Vasárnap az utak megtisztítását sok helyen a hóátfúvások nehezítették. A vasárnapi hóhelyzetről ebben a cikkben olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!