A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elítéltek egy kreditpontokat áruló egyetemi tanárt

Vágólapra másolva!
Pénzért előre odaadta a vizsgakérdéseket egy miskolci egyetemi tanár diákjainak, akik így meg tudták szerezni a szükséges kreditpontokat. A tanárt három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság vesztegetésért.
Vágólapra másolva!

Három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a miskolci egyetemi tanárt, akinél pénzért lehetett kreditpontokat venni - írja az Észak-Magyarország hétfői számában. A vád "költségvetési szerv intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés".

A tanár az indoklás szerint 2005 és 2008 között többször pénzt kért és fogadott el a diákoktól azért, hogy a megismételt beszámolóért adható kreditpontot megadja nekik.

A tanárnak több olyan hallgatója volt, aki elektrotechnikából az első írásos beszámolóért egyest kapott. A második beszámoló megírása előtt többüknek azt ajánlotta, ha 5-10 ezer forintot fizetnek neki, előre odaadja nekik a kérdéseket, és így meg tudják oldani a feladatot.

A tanárt az egyik diákja buktatta le. Mobiltelefonján rögzítette a beszélgetésüket, ennek segítségével indult az eljárás - mondta Martossy György, a Borsod megyei főügyészség szóvivője.

Az eset óta a tanárt elküldte a Miskolci Egyetem. Az ítélet nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!