A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Békés megyében hófúvás, az ország több részén pedig ónos eső vagy szitálás nehezítette a közúti közlekedést kedd reggel, de délre már fagypont fölé melegedett a hőmérséklet és olvadás kezdődött. Borsodban havazott, de délre már csak néhány helyen szálingózik. Budapesten a BKV minden járata elindult, a mellékutak még havasak vagy jegesek lehetnek.
Vágólapra másolva!

Kedd hajnal óta az ország több területén is ónos eső esett, az Útinform déli jelentése szerint azonban már csak Baranya megyéből, Szentlőrinc környékéről jelentettek jeges mellékutakat. Budapesten a főutak burkolata vizes, latyakos, a külső kerületekben és a hegyekben pedig havas vagy jeges. A BKV fődiszpécsere az [origo]-nak azt mondta, minden járat elindult, a téli időjárás miatt nem jeleztek sehonnan problémát. A budapesti utak mindenütt járhatók, egyes részeken lassabb a forgalom - mondta.

A Fővárosi Közterület-fenntartó kedd kora reggeli közleménye szerint éjjel 83 géppel dolgoztak a hó eltakarításán és a síkosságmentesítésen. Mivel hajnali fél öt körül néhol újra havazás kezdődött, máshol pedig ónos szitálás alakult ki, a gépek a mellékútvonalakról visszatértek a fő- és tömegközlekedési utakra. A főváros körzetében a Csepel-szigeten, Kiskunlacháza és Dabas körzetében, a Dunántúlon a Balaton térségében, Veszprém és Somogy megye nagy részén, a Duna-Tisza közén pedig Solt és Kiskunhalas körzetében esett ónos esőtől, amitől rendkívül síkosak voltak az utak.

Jegesek voltak hajnalban az utak Debrecen és Polgár környékén is. Délben a közútkezelő ügyeletese már azt közölte: a főutak és az autópályák nedvesek, de nem jegesek, az alsóbbrendű utak hókásásak. Debrecenben minden út járható, jelenleg a kisebb utcák takarítását végzik. A Magyar Közút Kht. területi ügyeletese szerint az egész megyéből szemerkélő esőt jelentettek, ónos esőről nem tudnak.

Békés megyében az Orosháza, Tótkomlós, Csanádapáca és Battonya környéki mellékutakon a viharos erejű szél a korábban lehullott havat hordta, hótorlaszokat emel. Számos elakadt kamion és személyautó rekedt a hó fogságában. A hófúvás után esni kezdett az eső, a főutak délben vizesek, a mellékutak hóbordásak voltak.

A 43-as főúton az ónos eső miatt csúszós úton hajnali fél hat körül keresztbe fordult két kamion Makó és Apátfalva között - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság. A baleset helyszínén teljes útzár volt, ezért a Nagylakra tartóknak várakozniuk kellett, de nyolc óra után sikerült feloldani az útzárat. Ugyancsak a 43-as főúton Nagylaktól 3 kilométerre egy mentőautó csúszott az árokba, de nem akadályozta a forgalmat, ezért jelenleg járható a 43-as főút. Az Útinform szerint a hőmérséklet délre itt is fagypont fölött volt, az eső is elállt.

Reggel még változó intenzitással havazott a főváros környékén, a Dunakanyarban, a Pilisben és a Zsámbéki-medence útjain, valamint a Mátrában is. Az Északi-középhegységben éjszaka friss hó esett, ezért ebben a körzetben a fő- és mellékutak egyaránt havasak. Havas eső esik Kápolnásnyék és a Velencei-tó környékén, Tolna megyében. Borsod-Abaúj-Zemplén területén is enyhült a korábbi hideg, az Útinform szerint már csak Sátoraljaújhely és Edelény körzetében szálingózik a hó. Borsodban minden út járható, ónos esőt csak Nyékládháza környékéről jelentettek, a főutak latyakosak, a mellékutak letaposott havasak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!