A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Biztonsági őröket vett fel a diákverés után a szekszárdi iskola

Vágólapra másolva!
Szerdára elkészült az iskolai vizsgálóbizottság jelentése a szekszárdi diákverés ügyében. A jelentés szerint nem volt rendszeres a diáklány bántalmazása. A verekedő diákok megrovást kaptak. Az iskola felvett két biztonsági őrt.
Vágólapra másolva!

Nem volt rendszeres a szekszárdi diáklány bántalmazása, mindössze az RTL Klub Híradó-jában bemutatott két esetben verték meg - ezt állapította meg az iskolai vizsgálóbizottság. Ennek ellenére januártól két biztonsági őrt alkalmaznak az intézményben, akik a diákokra is odafigyelnek - mondta Juhász Imre, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szövetkezetének igazgatója szerdán.

A verekedésben részt vevő diákok tantestületi megrovást, az erőszakot tétlenül végignéző társak pedig igazgatói figyelmeztetést kaptak a szekszárdi Kolping iskolában történt verekedés után. A büntetésekkel egyetértett az a háromfős vizsgálóbizottság, amely az eset körülményeiről készített jelentést szerdán adta át az iskolaszövetség vezetőinek.

A két és fél oldalas dokumentum alapján a sértett diáklány szeptemberben került az iskolába, beilleszkedési zavarai voltak. Először egy szeptemberi tanórán bántalmazta őt egy társa, hirtelen felindulásból. A verekedő diák igazgatói megrovást kapott, majd a vizsgálat szerint januárig nem történt újabb bántalmazás.

Januárban a lány - magánéleti probléma miatt - összeveszett egy másik lánnyal, akivel egyébként jó barátságban volt. Tanáraiknak megígérték, hogy nem bántják egymást, a következő tanórát követő szünetben azonban mégis pofozkodni kezdtek, amire a jelentés szerint a videofelvételeket készítő diákok tudatosan készültek. A verekedő lányt az eset után szülei egy másik iskolába íratták át.

Januártól az intézmény szekszárdi, hétfőtől pedig a palánki épületében is egy-egy biztonsági őr jár-kel a diákok között, feladatuk lesz a tanulók viselkedésének ellenőrzése is - mondta Juhász Imre igazgató. A verekedésben érintett osztályban csütörtökön konfliktuskezelési napot rendeznek.

A diáklány megverése miatt a nyilvánosságra került, mobiltelefonnal készült felvételek alapján a rendőrség is vizsgálatot indított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!