Megduplázta a taxik forgalmát a BKV-sztrájk

Vágólapra másolva!
Jelentősen meglendítette a taxitársaságok forgalmát a BKV-sztrájk, a társaságok 2-2,5-ször annyi embert szállítottak, mint máskor. A taxizók száma keddről szerdára sem csökkent, az egyik társaság már délelőtt közölte, hogy előrendeléseket csak délutánra tud felvenni a túlterheltség miatt.
Vágólapra másolva!

A BKV-sztrájk második napján továbbra is jelentős a taxik iránti igény, ezért a szokásosnál jóval több autóval vannak jelen a taxisok a budapesti utakon - közölték szerdán délelőtt a taxitársaságok képviselői. A munkabeszüntetés ellenére a BKV közleménye szerint sok vonalon közlekednek buszok, de ezek egy részénél akár 60 percet is kell várni két járat között.

A Taxi4-nél elmondták: egyáltalán nem csökkent szerda reggelre a forgalom a keddihez képest, pedig arra számítottak, hogy sokan szabadságot vesznek majd ki a sztrájk miatt, így visszaesik az utasok száma. A BKV-sztrájk első napján a Taxi4-nél több mint kétszeres forgalmat mértek az egy héttel korábbi, keddi naphoz képest.

A Tele5 taxinál csaknem 2,5-szer több fuvart bonyolítottak le kedden egy átlagos keddi munkanaphoz viszonyítva. A társaság a szerda reggeli csúcs alatt 400-500 autóval van jelen a fővárosi utakon. Az MTI-nek elmondták: a forgalom náluk sem esett vissza a keddihez képest, így előrendeléseket már csak délutánra tudnak felvenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről