Telefonos segítséggel műtöttek meg egy nőt Gyöngyösön

Vágólapra másolva!
Telefonos segítséggel mentették meg egy beteg életét a napokban a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Gyöngyösön nincs érsebészet, ezért hívták fel az egri kórházat. Az orvosok szerint kockázatos lett volna átszállítani a beteget.
Vágólapra másolva!

Egy asszonyt súlyos érsérüléssel vittek be a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba, sokkos állapotba került, azonnal operálni kellett. A műtét során derült ki, mi okozta a bajt: a hasi vénája hosszában elrepedt. A gyöngyösi kórházban nincs érsebészet, legközelebb csak negyven kilométerrel távolabb, Egerben.

Ferencz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főorvosa szerint át lehetett volna szállítani a beteget úgy, hogy az eret lekötik, a hasüreget bezárják, és altatva, rohamkocsival szállítják - ezt viszont a beteg nem biztos, hogy szövődmények nélkül megúszta volna. A főorvos által vezetett orvoscsoport ezért telefonos segítséget kért. A műtét alatt az egri kórházban ügyelő kollégájukkal konzultáltak, akinek a segítségével összevarrták a sérült vénát.

Erdélyi Béla, az egri Markhot Ferenc Kórház érsebésze a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: azt kérték tőle, hogy valamilyen módon segítsen, mert egy furcsa, nagyon nehéz helyen lévő érsérülés van. Műtét közben voltak, ő a kórházat nem tudta elhagyni, csak tanácsokat adhatott. A műtét sikerült. Azt, hogy mi okozta a sérülést, most sem tudják az orvosok. A beteg, egy 37 éves, négygyerekes családanya hat napot töltött az intenzív osztályon. Felépült, és már haza is mehetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!