A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ételt ígérnek álfideszesek kopogtatócéduláért

Vágólapra másolva!
Több újabb településen is megjelentek álfideszes kopogtatócédula-gyűjtők a Fidesz szombati közleményei szerint. A párt feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a salgótarjáni rendőrkapitányságon a Fidesz, mert úgy tudják: a nógrád megyei Kishartyán és Etes községekben Rácz István, a Fidesz országgyűlési képviselője nevében kopogtatócédulákat gyűjtenek, cserébe pedig élelmiszercsomagot ígérnek - közölte szombaton a Fidesz. "A Fidesz nem adott felhatalmazást senkinek se arra, hogy úgy gyűjtsön ajánlószelvényeket, hogy azért bármilyen ellenszolgáltatást ígér, hiszen ez törvénytelen" - áll a párt közleményében.

A Fidesz ercsi szervezete is azt közölte szombaton: tudomásuk szerint Ercsiben is megjelentek az álfideszes kopogtatócédulagyűjtők.

A Fidesz tatabányai szervezete szintén hasonló jelenségről számolt be. Állításuk szerint Tatabányán a 67 szavazókörből 15-ből kaptak már jelzéseket arról, hogy tömegesen és szervezetten visszaélnek a Fidesz nevével ismeretlen kopogtatócédula-gyűjtők. A szervezet szerint olyan is előfordult, hogy Fidesz-logóval ellátott papírt mutatott fel valaki, így csalta ki a választópolgár ajánlószelvényét.

A Fidesz arra kéri a választópolgárokat, hogy csak olyan aktivistáknak adják át kopogtatócédulájukat, akik felmutatják a Kubatov Gábor pártigazgató által aláírt megbízólevelet és igazolványt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!