A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kétszer is ittas vezetésen kapták Kiss Ernő egykori rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Kétszer is ittas vezetésen érték egy órán belül Kiss Ernő egykori kerületi rendőrkapitányt kedd hajnalban. A Teve utcai rendőrpalotát még 1998-ban levizelő nyugalmazott dandártábornokot előállították, és a vérvétel után elvették a jogosítványát, de újra autóba ült, másodjára így slusszkulcsát is elkobozták. A BRFK adatvédelmi okból nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy ittasan vezetett az egykori főrendőr.
Vágólapra másolva!

Alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök kedd hajnalban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot Budapesten, a III. kerületben - erősítették meg névtelen rendőrségi forrásból az atv.hu értesülését. Az MTI úgy tudja, hogy az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. Az egykori főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - mondta a névtelenséget kérő rendőrségi forrás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán azt közölték, hogy adatvédelmi okok miatt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését.

Kiss a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezután - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

2007-ben került ismét a figyelem középpontjába, amikor a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, amivel több autót összetört a fővárosban. Kiss azt állította, hogy nem ő ült a volán mögött, hanem a hasonmása. Ekkor XIII. kerületi rendőrkapitány volt, megbízatását ezután 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!