Másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz

Vágólapra másolva!
Összesen másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz - jelentette be Szíjjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Ez a szám azonban a politikus szerint tovább nőhet.
Vágólapra másolva!

Eddig országosan másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz, ami tovább nőhet, hiszen még nem adta le minden aktivista a szelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője, csütörtökön, Hódmezővásárhelyen. "A rendszerváltoztatás óta párt ennyi ajánlószelvényt nem gyűjtött, s ez jól mutatja, hogy régen látott egység van a magyar társadalomban, soha ennyien nem akarták még a változást és egy korszak lezárását, mint most" - mondta Szijjártó Péter, a Lázár János polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Szíjjártó azt mondta, több párt furcsállotta, hogy a Fidesz nem áll le a hétszázötven ajánlószelvénynél jelöltenként, szerinte ennek egyszerű oka van, ezek a pártok nem értik a politika lényegét, ami az emberekkel való találkozásra épül. A Fidesz az ajánlószelvény-gyűjtést egy lehetőségnek tekinti, hogy az emberekkel találkozhasson és véleményt, gondolatot cseréljen.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hétfőtől új szakaszába lép a Fidesz választási felkészülése. Országjárásba kezdenek a párt szakpolitikusai, akik több mint ezer rendezvényen vesznek részt a választásig.

Lázár János a párt egyik legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött képviselőjelöltje - mondta Szijjártó Péter, aki szerint "Hódmezővásárhely egy jó példa arra, hogy nincsen szegény ország, nincsen rossz ország, csak rosszul kormányzott ország van... Az országban nagy a baj, de a sok kis helyi példa jól mutatja, hogy ha összefogunk és az alkalmas emberek kerülnek a megfelelő posztokra, Magyarországot is ki lehet rángatni abból a mély válságból, amiben most van" - mondta.

A Fidesz 300 aktivistája összesen tizenháromezer-ötszáz szelvényt kapott Csongrád megye 6-os számú választókerületében, Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten, Székkutason. Ebből 2010-et leadtak, a többit pedig határidőre megsemmisítik. Az ajánlószelvényeket már nyilvántartásba vette a területileg illetékes választási bizottság - mondta Lázár János.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!