A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán: Még nem jött el az igazság pillanata

Vágólapra másolva!
Nem vitára, hanem teljes váltásra van szükség - üzent Mesterházy Attila MSZP-s kormányfőjelölt felszólítására csütörtöki beszédében Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán vázlatosan beszélt a Fidesz gazdaságpolitikai elképzeléseiről is, és azt mondta, a munka lehet a következő kormány egyik legfontosabb alapértéke.
Vágólapra másolva!

Nem jött el még az ideje annak, hogy a Fidesz arról spekuláljon, vajon kétharmados többséget szerez vagy sem - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó fórumán. Orbán azt mondta, a magyar gazdaságnak jó lehetőséget teremtene, ha kétharmados többséget szerezne a Fidesz, de erről csak a két választási forduló között lesz érdemes beszélni.

Orbán beszédében reagált Mesterházy Attila MSZP-s miniszterelnök-jelölt szerdai felhívására, amelyben Mesterházy arra szólította fel a Fidesz politikusait, hogy álljanak ki nyilvános szakpolitikai vitákra az MSZP-s politikusokkal. Orbán szerint nem vitára van szükség, hanem új irányt kell szabni a magyar gazdaságnak.

Egyszerű többséggel is lehet jó gazdaságpolitikát csinálni - jelentette ki Orbán. Nagyrészt megismételte, amit február eleji évértékelő beszédében mondott: beszélt arról, hogy erős államra van szükség, hogy vannak tartalékok a gazdaságban, hogy a kormány gazdaságpolitikáját alapvetően elhibázottnak tartja. Orbán szerint a következő kormány legfontosabb feladatai ezek:

- pontosan fel kell tárni a gazdaság helyzetét
- a vállalkozások terheit csökkenteni kell és új lehetőséget kell nyitni a vállalkozók előtt
- a magyar építőipart mielőbb talpra kell állítani
- javítani kell a fizetési morált, rövidebb fizetési határidőket kell előírni a cégek és az állam közötti elszámolásnál
- ekötelezetten védeni kell a termőföldet, a vízkészletet, a magyar termelőket, a magyar fogyasztókat
- további 3 évig fent kell tartani a külföldiek 2011-ben lejáró földvásárlási moratóriumát

Orbán szerint a munka lehet a következő kormány és a gazdaság szereplőeinek közös alapértéke. Új munkahelyeket kell teremteni, a meglévőket pedig védeni kell, mert - mint mondta - az a kormány nem lehet sikeres, amelynek irányítása alatt nő a munkanélküliség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!