Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint is hamisak voltak azok a Sopronban leadott ajánlócédulák, amelyek miatt egy hete indítottak nyomozást egy feljelentés miatt. A vizsgálat szerint több szelvényt halottak adataival töltöttek ki, így a rajtuk szereplő aláírás is hamis. A rendőrség nem árulta el, melyik párt jelöltje adta le a hamisszelvényeket, de az Országos Választási Bizottság egyedül a Munkáspárt jelöltjét utasította el a választókerületben nem megfelelő ajánlócédulák miatt.
Vágólapra másolva!

Halott személyek adataival adott le kopogtatócédulákat egy soproni képviselőjelölt - bizonyosodott be az ügyben folytatott rendőrségi nyomozás során. A rendőrök egy feljelentés után összesen 17 leadott ajánlószelvényt vizsgálatak, amelyek közül többről megállapították, hogy a rajta szereplő személyek már meghaltak, így sem a szelvény, sem az aláírás nem hiteles.

A gyanús ajánlószelvények után egy múlt hétfői feljelentés miatt kezdett vizsgálódni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság választás rendjének megzavarása ügyében. A rendőrség sem a nyomozás megindításakor, sem most nem kívánt arról beszélni, hogy melyik párt jelöltje adta le a halottak nevében kitöltött szelvényeket.

Az MTI a soproni városházáról származó névtelen forrásra hivatkozva korábban azt írta, hogy egy parlamenten kívüli erő adta le a hamis cédulákat, majd a hírügynökség birtokába került feljelentésre hivatkozva közölte, hogy abban a Magyar Kommunista Párt szelvényeit kifogásolták. Az Országos Választási Bizottság honlapja szerint ugyanakkor Sopronban egyedül a Magyar Kommunista Munkáspárt színeiben indulni kívánó jelölt nyilvántartásba vételét utasították el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!