Sorsára hagyták társai az orgoványi autóbaleset áldozatát

Vágólapra másolva!
Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás három román és egy magyar férfi ellen, mert a gyanú szerint sorsára hagyták súlyosan megsérült társukat, miután autóbaleset szenvedtek vasárnap hajnalban. A magára hagyott férfi később belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban lesodródott egy Lada az útról a Bács-Kiskun Megyei Orgoványnál. A baleset következtében egy, az autóban ülő román férfi életét vesztette. A balesetet jelentő autós szerint a férfi még élt, amikor rátalált. A helyszínen rögzített nyomok alapján feltételezték a rendőrök, hogy a férfi mellett korábban mások is ülhettek az autóban. A nyomozás igazolta ezt, kiderült, hogy három román és egy magyar, bócsai férfi is a járműben ült még a baleset idején.

Az autóban a rendőrök találtak egy levelet, rajta a 22 éves bócsai férfi neve és címe. Így jutottak el a rendőrök hozzá és román társaihoz. A négy férfit őrizetbe vették a rendőrök, segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak ellenük eljárást - közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kihallgatásuk jelenleg is folyik. A rendőrök elsősorban azt szeretnék megtudni, hogy ki vezette az autót a baleset idején, ki a felelős a történtekért.

Az autót már kivonták a forgalomból, és éppen megsemmisítésre várt, ezért nem volt rajta rendszám, és nem volt benne biztonsági öv sem.

A baleset a rendőrség szerint vasárnap hajnali fél négy körül történhetett, a következő autós, aki rátalált a még élő fiatalemberre, négykor értesítette a mentőket és a rendőröket. A fiatalember életét ekkor már a mentősök nem tudták megmenteni, de ha a társai fél órával korábban segítséget hívnak hozzá, akkor a férfi valószínűleg túlélte volna a súlyos sérüléseit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről