Tizenegy határsértőt fogtak el Röszkénél

Vágólapra másolva!
Hét koszovói, három palesztin és egy török határsértőt és két embercsempészt fogtak el a határrendészek a röszkei határnál. Az elfogott 11 ember négy csoportban érkezett, 24 óra leforgása alatt.
Vágólapra másolva!

Tizenegy határsértőt és két embercsempészt fogtak a szegedi határrendészek huszonnégy óra alatt a röszkei zöldhatáron - közölte a rendőrség az MTI-vel szerdán. Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta, hogy két határsértőre a röszkei polgárőrség vezetője hívta fel a járőrök figyelmét, kiérkezésükig fel is tartóztatta a két koszovóit, akik kedden, a reggeli órákban lépték át a zöldhatárt.

Ezt követően, este nyolc óra előtt, egy magyar embercsempészt és egy koszovói határsértőt találtak az éjjellátó segítségével a járőrök. Mintegy fél órán belül egy török férfi útját egy szerb embercsempész akarta egyengetni, de a járőrök rájuk találtak. Hajnali három órakor négy koszovói migráns érkezett, hat órakor pedig három palesztin akadt fenn a határrendészek hálójában.

A magyar és a szerb embercsempészek ügyét büntetőeljárás, míg az illegális határátlépők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a rendőrség - mondta az alezredes.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!