Vona megüzente Orbánnak, miért ábrándult ki belőle

Vágólapra másolva!
Nyílt levelet írt Vona Gábor Orbán Viktornak, melyben keményen támadja a Fidesz elnökét. Vona szerint Orbán másokon keresztül üzenget neki, valamint "aljas eszközökkel" és hazaárulással vádolja a Fideszt. A Jobbik elnöke azt állítja, 2002-ben Orbán hívására lépett be a polgári körébe.
Vágólapra másolva!

"Engedje meg, hogy kampányuk színvonalából kiindulva félretegyek mindenféle naivitást, és Bayer Zsolt nyílt levele kapcsán ne a formába öntőnek, hanem személyesen Önnek, a tollba mondónak válaszoljak" - olvasható Vona Gábor Orbán Viktornak címzett levele a Barikád magazin honlapján. A Jobbik elnökének a Magyar Hírlap múlt szombati számában írt nyílt levelet Bayer Zsolt, a Fidesz egyik alapító tagja. (Erről bővebben itt olvashat.)

Vona szerint Orbán "másokkal üzeni meg a véleményét" és ez a Fidesz Jobbikkal kapcsolatos stratégiájának megváltoztatását is jelenti. Azt írja, "a kövéri rágalmazás nem volt sikeres, emiatt osztja ki a piszkos munkát holdudvarának".

"Fájlalják, hogy mi a teljes húsz évet szeretnénk számon kérni, és nem csak az elmúlt nyolc évet?" - kérdezi Vona Orbántól, majd hozzáteszi "egyáltalán nem volt rendszerváltás", azt azonban "nem vitatja, hogy a Fidesz kormányzásának négy éve volt a legjobb" az elmúlt 20 évben.

Vona azzal magyarázza, hogy 2002-ben belépett Orbán polgári körébe, hogy "ön hívott meg, és mert én tenni akartam". Kilépését úgy indokolja, hogy "beláttam naivitásomat, hogy amiről itt szó van, az nem a polgári körök, nem a nemzeti oldal, nem egy új korszak alapjainak megteremtése, csupán egy jobb-liberális párt újjászervezése". A polgári köröket "Orbán körül lebzselők társaságának" nevezni.

A Jobbik elnöke levelében "legaljasabb eszközök" használatával és hazaárulással is vádolja a Fideszt. Szerinte a Fidesz jogtalanul mossa össze a Jobbikot "emberek megverésével, terrorizmussal és cigánygyilkosságokkal". Levele végén Vona kijelentette, hogy "a választás a múlt és a szebb jövő, az önök pártja és a Jobbik között dől majd el". Levelére "nem vár választ" és hozzátette: "bármikor szívesen vitatkozna nyilvánosan a Fidesz elnökével".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!