Többszáz disznót loptak el a gondozók egy sertéstelepről

Vágólapra másolva!
Több mint 200 sertést lopott el öt férfi egy Csongrád megyei sertéstelepről - közölte a rendőrség. A tolvajok a telepen dolgoztak, és a disznókat kellett volna gondozniuk, ehelyett azonban takarmánnyal együtt magukkal vitték őket.
Vágólapra másolva!

Négymillió forint kárt okozott munkáltatójának az az öt férfi, akik az elmúlt időszakban többszáz sertést, illetve egymillió forint értékű takarmányt loptak el egy Hódmezővásárhely külterületén lévő telephelyről - közölte hétfőn a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szerint az öt gyanúsított közül négyen a sertéstelep alkalmazásában álltak a bűncselekmény idején, egyikőjüket pedig már korábban kirúgta a tulajdonos.

A vádlottak feladata az állatok gondozása lett volna, ehelyett azonban, volt kollégájuk segítségével az elmúlt hónapokban összesen 206 disznót vittek el. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a sértett feljelentése alapján indított nyomozást lopás bűntette miatt.

Szenti Szabolcs szóvivő szerint az állatokat vélhetően Romániában értékesítették. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről