A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Több tízmilliót bukhat az APEH leváltott elnöke

Vágólapra másolva!
Mintegy 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el Szikora János, az APEH hétfőn leváltott elnöke, ha menesztésével megvárják a kormánytisztviselőkről szóló törvény életbelépését - írja a Népszava. A jogszabály ugyanis lehetővé tenné az indoklás nélküli elbocsátást, így Szikorát is könnyebb lenne elbocsátani.
Vágólapra másolva!

Távozik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) éléről Szikora János, de közszolgálati jogviszonya megmarad, vélhetően a kormánytisztviselőkről szóló törvény kihirdetéséig. A jogszabály ugyanis lehetővé tenné az indoklás nélküli elbocsátást, így Szikorát is könnyebb lenne elbocsátani - írja a keddi Népszabadság.

A Népszava szerint mintegy 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el Szikora János, ha menesztésével megvárják a kormánytisztviselőkről szóló törvény életbelépését. A lap szerint Szikora munkaszerződésében 8 havi végkielégítés szerepel és kinevezése határozott ideig, 2013-ig szól, ezért a hátralévő időszakra járó fizetését meg kellene kapnia a jelenleg érvényes köztisztviselői törvény szerint.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn jelentette be, hogy visszavonta Szikora János APEH-elnök megbízatását, az adóhivatal új vezetője pedig Vida Ildikó lesz. A minisztérium azért rendelte be hétfőn reggel Szikorát, mert lezárult a nemzetgazdasági miniszternek az adóhivatalnál, a Malév egy korábbi köztartozása miatt elrendelt vizsgálata.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!