Kizuhant egy fesztiválozó a katapultból

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megsérült egy 21 éves férfi a tokaji Hegyalja fesztiválon, amikor kizuhant a katapult nevű játékból. 
Vágólapra másolva!

Életveszélyesen megsérült egy fesztiválozó a tokaji Hegyalja fesztiválon, mikor pénteken este fél nyolc körül kizuhant a katapult nevű játékból - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség szóvivője. A kétüléses katapult egy "V" alakú állványról gumikötél segítségével lövi ki a magasba a beülőket. Az ülésében biztonsági hevederek vannak, egyelőre nem tudni, miért zuhant ki belőle mégis az egyik vendég.

A Független Hírügynökség szemtanúk elmondása alapján úgy tudja, a heveder szakadt el a katapult nevű játékon, így csúszott ki belőle a fiatalember. Csaknem 14 métert zuhant, miközben társa, aki a másik ülésen volt, fent maradt a magasban.

A mentők egy órán keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, mire sikerült kórházba szállítani. A sérültet nyíregyházi Jósa András Kórház traumatológiai osztályára szállították. A traumatológiai osztály ügyeletén szombaton azt közölték: a fiatalembernek nincsenek belső vérzései, a koponyaűrben sem. Koponyatörést, végtagtöréseket szenvedett, arccsontja is eltört, a jövő héten műtétek várnak rá. A vizsgálatok után a fiatalembert átszállították az intenzív osztályra, állapota stabil, egyelőre altatásban tartják az orvosok.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelyben műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!