Nem kaptak bizonyítványt WC-papírért nem fizető diákok

Vágólapra másolva!
Nem adták ki az év végi bizonyítványokat egy zala megyei iskolában. A Zalai Hírlap információi szerint a bizonyítványok kiadását azért tagadták meg néhány diáktól, mert a szüleik nem fizették be többek között a WC-papír vásárlására kiszobott díjat.
Vágólapra másolva!

Nem adta ki néhány tanuló év végi bizonyítványát a zala megyei Lentiben lévő Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola - írja a Zalai Hírlap. Az újság információi szerint a tanulók azért nem kapták meg a bizonyítványukat, és azért nem mehetnek az egyébként kötelezően teljesítendő nyári gyakorlatukra, mert szüleik nem fizették be a higéniai csomag vásárlására és a diák sportköri és szülői szervezet támogatására kiszabott díjat.

Tótiván Endre, az iskola igazgatója a lapnak elmondta: csak azok a tanulók kaphattak bizonyítványt, akik a kirótt, mintegy kétezer forintnyi összeget befizették az iskolának. Az Oktatási Jogok Biztosításának Hivatalában azt mondták a lapnak, hogy a higéniai felszerelések biztosítása az oktatási intézmény feladata, a bizonyítvány kiadása pedig semmiféleképpen nem tagadható meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!