Pénzüket követelik a fővárosi műjégpályát felújító cégek

Vágólapra másolva!
Nem kapták meg a pénzüket, ezért leállították a munkálatokat a fővárosi városligeti műjégpálya felújításán dolgozó cégek. A Magyar Nemzet szerint a kivitelezők nem tudtak megegyezni a budapesti önkormányzattal, ezért a 3,6 milliárd forintos uniós beruházás nem készül el határidőre.
Vágólapra másolva!

Nem fizette ki az elvégzett munkálatokat a budapesti műjégpálya felújításán dolgozó Hérosz Zrt.-nek a fővárosi önkormányzat, ezért a cég hétfőn az alvállalkozók értesítését követően leállította a munkagépeket. A kivitelező közölte, kezdeményezi a fővárossal kötött szerződés felülvizsgálatát, és felmondja a rész- és véghatáridőket, így ez az uniós beruházás sem készül el időre - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

A napilap részleteket közölt a Hérosz Zrt. közgyűlési frakcióvezetőkhöz intézet leveléből, melyben a Magyar Nemzet szerint cég azt állítja, eddig hétszázmillióit fordítottak a beruházásra, de a megrendelő kevesebb mint hatvanmilliót fizetett ki eddig. A cég a 3,6 milliárdos közbeszerzési pályázat elnyerése után 2010. február 19-én kötött szerződést a fővárossal, de a Magyar Nemzet által idézett levél szerint az építkezés elindulása óta számos meglepetés érte a kivitelezőt. Így kiderült, hogy a felújítandó építmények nagy része életveszélyes, a jégpálya alatt pedig 3300 négyzetméternyi veszélyes hulladékot, azbeszt palát találtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről