A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Sólyom aláírta az iskolakerülőket büntető törvényjavaslatot

Vágólapra másolva!
Szeptembertől megvonják az iskolakerülő gyerekek családjától a családi pótlékot, miután a köztársasági elnök is aláírta az erről szóló törvénymódosítást.
Vágólapra másolva!

Sólyom László köztársasági elnök aláírta a családok támogatásáról szóló törvénynek, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénynek a tankötelezettség teljesítésével összefüggő módosítását - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn. A törvénymódosítást egyhetes halasztás után a múlt hétfőn fogadta el az országgyűlés.

Az új szabályok szerint a tanköteles korú gyerekek után a családok "iskoláztatási támogatást" kapnak, de ha a gyerek 50 vagy annál több igazolatlan órát gyűjt össze, a jegyző felfüggeszti - azaz lényegében megvonja - az összeget a családtól. A családi pótlék összege jelenleg havi 12-17 ezer forint között mozog, ekkora bevételkiesés számos családot érzékenyen érint. Az új szabály szerint 10 igazolatlan óra után az iskolaigazgatók jeleznek a települési jegyzőnek, aki figyelmezteti a szülőket, 50 óra után pedig védelembe veszi a sokat hiányzó gyereket, eseti gondnokot jelöl ki számára, az iskoláztatási támogatást pedig egy kincstári számlára utalja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!