Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Zsarolás miatt tett feljelentést egy szombathelyi fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Feljelentést tesz egy szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő egy zsarolási kísérlet miatt, és hamisítványnak nevezte azt a hangfelvételt, amelyet a Népszava hozott nyilvánosságra. A hangfelvétel szerint két fideszes képviselő arról beszél, hogy tíz százalék jutalékot kell fizetni, ha valaki eredményesen akar pályázni bizonyos önkormányzati felújításokra. Az MSZP vesztegetés gyanúja miatt tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

Zsarolás kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást egy önkormányzati képviselő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen a Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság - közölte a rendőrség pénteken.

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a feljelentést szeptember 10-én tette meg a képviselő, az ügy további részleteiről azonban a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem kívánt bővebbet közölni.

A Népszava csütörtökön és pénteken is nyilvánosságra hozott egy-egy hangfelvételt, amelyekben arról esik szó, hogy Szakály Gábor és Marton Zsolt szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőknek "tíz százalék jattot" kell fizetni, ha valaki eredményesen akar pályázni bizonyos önkormányzati intézményekben végzett építőipari felújítási munkákra. A politikusok határozottan cáfolták a vádakat, megrendezettnek nevezték a hangfelvételt és közölték, hogy feljelentést tesznek az ügyben.

Szakály Gábor azt mondta, hogy megzsarolták. Szerinte egy ismeretlen férfi hívta fel szeptember 10-én, hogy birtokában van egy hangfelvétel, amelyen "Rehab-Team-es cimborái csacsognak". A hívó azzal fenyegette, ha nem akarja, hogy a felvételt mások is hallgassák és továbbra is a közéletben akar "virítani", "rakjon össze két métert". Szakály Gábor ezt úgy értelmezte, két millió forintot követel tőle a zsaroló. Aznap éjszaka megtette a rendőrségi feljelentést, néhány napra rá pedig napvilágot láttak a felvételek, amelyekről meggyőződése, hogy hamisítványok.

Az ügyen az MSZP vesztegetés gyanúja miatt feljelentést tesz a Szombathelyi Városi Ügyészségnél, kérve az önkormányzati cégnél történtek, az építőipari megbízások hátterének kivizsgálását. Szombathely szocialista polgármestere a csütörtöki közgyűlésen bejelentette: ő belső vizsgálatot kezdeményez a tények feltárására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről