Egy járatot kellett törölni Ferihegyen a franciák sztrájkja miatt

Vágólapra másolva!
Egy járatot töröltek, és több repülő késéssel indult vagy érkezett Ferihegyre a francia szakszervezetek csütörtöki általános sztrájkja miatt - közölte a Budapest Airport. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Franciaországba tartó pénteki járatoknak mi lesz a sorsuk.
Vágólapra másolva!

Mindössze egy franciaországi járatot kellett törölni csütörtökön Ferihegyen a francia szakszervezetek általános sztrájkja miatt - közölte Hardy Mihály, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója. A törölt járat az Air France 2294-es járata volt, amely 17.35-kor érkezett volna Budapestre a Charles de Gaulle-ról, és 18.20-kor indult volna vissza.

A többi gép mind elment, bár a 7.10-es Air France másfél órás, a 12.50-es Air France pedig kétórás késéssel indult el - mondta Hardy Mihály. A Malév 19.40-es párizsi járata a jelenlegi információk szerint 20.10-kor indul Budapestről. Péntek reggel az első járat az Air France 7.10-es gépe lesz a Charles de Gaulle-ra, erről azonban egyelőre nincs információ - mondta az igazgató.

A járattörlés és a késések oka az, hogy csütörtökre ismét általános sztrájkot hirdettek a francia szakszervezetek a nyugdíjreform ellen tiltakozásul. A sztrájk miatt jelentős fennakadások voltak a légi, a vasúti és a városi tömegközlekedésben is. A repülőtereken a járatoknak átlagosan negyven százalékát törölték, a párizsi Orly repülőtéren a gépek fele nem száll fel. Két hete a járatoknak csak 25 százalékát érintette az akkori munkabeszüntetés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről