A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Januártól 16 százalékos egykulcsos adózást szeretne Orbán

Vágólapra másolva!
Januártól egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadót szeretne Orbán Viktor kormányfő - erről az MTV Az Este című műsorában beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint minden jövedelmet erre a szintre szeretnének beállítani.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő azt szeretné, ha egy lépésben egykulcsossá, 16 százalékossá tennék a személyi jövedelemadót. A miniszterelnök az MTV Az Este című műsorának adott interjújában megerősítette: a maga részéről azt fogja javasolni a kormánynak, hogy "egy lépésben, és azonnal" vezessék be az egykulcsos adózást. Megismételte korábbi ígéretét, hogy egy söralátéten el fog majd férni az adóbevallás.

Orbán azt mondta, úgy gondolja, hogy erről könnyen meg tudja győzni a kormány tagjait, és így még a költségvetési tervezet megszületése előtt be tudják nyújtani a parlamentnek az adózás átalakításáról szóló javaslataikat. Hozzátette, reméli, hogy erről a parlamentet is meg tudják majd győzni. Azt szeretnék, ha az adókulcs 16 százalékos lenne, a térségben a legalacsonyabb - mondta. "Minden jövedelmet erre a szintre fogunk beállítani. (...) Szabad fogadni, hogy Magyarországon egy ilyen adórendszer lesz januártól" - fogalmazott.

A kormányfő beszélt arról is, hogy az önkormányzatokat úgy, ahogyan most vannak, nem érdemes konszolidálni. A kormány abban tud megállapodni az önkormányzati vezetőkkel, "hogyan osszuk meg ésszerűbben a feladatokat az önkormányzatok és a központi kormányzat között" - közölte, hozzátéve: készen áll arra, hogy megfontoljon olyan javaslatokat, amelyek szerint a kormány visszavenne néhány olyan feladatot, amely korábban állami volt, és nem önkormányzati. Ilyen lehet például a népegészségügyi ellátás és az oktatás területe - mondta.

Az interjúban többek között arról is beszélt, hogy szeretné gyermekvállalásra buzdítani a családokat, féken tartani a bűnözést. Kérdésre válaszolva azt is kijelentette, a kormányban nem tervez személycseréket.

Hétfőn Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is azt nyilatkozta, 2011-től bevezetik az egykulcsos adózást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!