A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megosztja a rédeieket a polgármester vetkőzése

Vágólapra másolva!
Megoszlik az [origo] által megkeresett rédeiek véleménye arról, hogy a település polgármesterét sztriptíztáncosnő vetkőztette le egy nyilvános rendezvényen. Van, aki szerint ilyet egy polgármester munkaidőn kívül sem engedhet meg magának, mások szerint nem nagy ügy az egész, és magánszemélyként a polgármester azt csinál, amit akar. Abban egyetértenek az általunk megkérdezettek, hogy a polgármester munkájával nincs baj.
Vágólapra másolva!

"Erkölcsileg elítélem, megbotránkoztató dolgot tett. Hiába védekezik azzal, hogy munkaidőn kívül volt, a polgármester munkaidőn kívül is polgármester" - mondta az [origo]-nak telefonon hétfőn egy hatvanéves rédei férfi, akit a helyi polgármester nyilvános vetkőztetéséről kérdeztünk. A Hír Tv számolt be róla, hogy Pölöskei József rédei polgármestert egy augusztusi rendezvényen, a triciklik és a háromkerekű motorok 10. nemzetközi találkozóján egy sztriptíztáncosnő vetkőztette le a színpadon. Az eseményt valaki felvette mobiltelefonnal, és a videó fölkerült az internetre. Pölöskei, aki 1990 óta irányítja a települést, telefonon a Hír Tv-nek magánügynek nevezte a szereplését. (Erről bővebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

Az [origo] által megkérdezett három helyi lakos is magánügynek tartja a polgármester vetkőzését, és nem róják fel neki a történteket. "Nekem semmi kifogásom nincs ellene. Én nem tartom ezt olyan nagy ügynek" - mondta egy Rédén élő idős asszony. "Mint magánszemély, mindenki azt csinál, amit akar" - jegyezte meg egy telefonon megkeresett fiatal nő is, egy harmadik asszony pedig szintén azt mondta: a település vezetésében nincs jelentősége annak, hogy vetkőzött a polgármester.

Pölöskei polgármesterként végzett munkájáról valamennyi általunk megkeresett helyi lakos elismerően beszélt, még azok is, akiket a vetkőzés felháborított. Egy középkorú nő szerint a polgármester mindig igyekezett segíteni azokon, akik hozzá fordultak, és nem követett el semmi kirívó hibát. "Most sem csalódtam benne, rá is fogok szavazni" - tette hozzá.

"A munkájával nincs semmi gondom: szépítették a falu központját, felépítették az iskolát" - mondta az [origo]-nak telefonon egy másik rédei nő, aki viszont a vetkőzést elítéli. "Semmi közöm hozzá, de nem tetszett, mert nem fér bele szerintem a munkakörébe."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!