LB: Hamis volt Joav Blum sukorói lakcíme

Vágólapra másolva!
Nem lakott sukoróra bejelentett lakcímén Joav Blum, a King's City kaszinóberuházás befektetője - mondta ki jogerősen a Legfelsőbb Bíróság. A döntés a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal szerint megbecsételheti a tervezett beruházás alapját biztosító telekcsere-ügyletet, és egy közokirat-hamisítási ügyben is bajba sodorhatja a befektetőt.
Vágólapra másolva!

Érvénytelennek nyilvánította a Legfelsőbb Bíróság a sukorói King's City kaszinóberuházás egyik befektetőjének, Joav Blumnak a sukorói lakcímét. A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal szerint ez a döntés határozza meg, hogy érvénytelen-e a kaszinóberuházás érdekében lebonyolított, sokat támadott telekcsere.

A jogerős bírósági döntés helyben hagyta az ügyben hozott első- és másodfokú döntéseket, illetve a Fejér Megyei Bíróság ítéletét is - közölte Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője csütörtökön. Az izreali-magyar befektető lakcímének érvényessége azért is fontos, mert a beruházás ügyében korábban közokirat-hamisítás gyanújával indult eljárás a cím miatt.

Joav Blum korábban egy telekcsere-ügylettel alapozta volna meg a Sukoróra tervezett kaszinóberuházást, összesen 183 hektárnyi gyümölcsöst adott a Velencei-tó északi partján található, állami tulajdonban lévő területért. A telekcsere szerződését később sokan támadták, érvénytelenségének megállapítására és a szerződést megelőző eredeti állapot helyreállítására jelenleg is polgári per folyik a Fejér Megyei Bíróságon.

Az ügyben a Fejér Megyei Főügyészség tavaly tavasszal fordult a sukorói jegyzőhöz, hogy állapítsa meg, Joav Blum életvitelszerűen lakik-e a Kiss utca 5. szám alatti ingatlanban, amit állandó lakóhelyeként jelentett be és adott meg a szerződésben. Az ügyészség már ekkor nyomozást rendelt el közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő üzletember a bejelentkezéskor nem lakott életvitelszerűen az általa bejelentett sukorói címen.

A jegyző megállapította, hogy Joav Blum nem használja otthonaként az ingatlant, ezért a bejelentett lakcím érvénytelen. "Az életvitelszerű tartózkodás alapvetően határozza meg az ingatlancsere érvényességét, vagy érvénytelenségét" - mondta csütörtökön Balogh Ibolya. Joav Blum jogi képviselője több szinten is fellebbezett határozat ellen, amely most emelkedett jogerőre.

(A sukorói befektetésről és az ügy hátteréről szóló cikkeinket itt találja).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!