Elárverezi a raktáraiban talált Lenin-szobrokat Navracsics minisztériuma

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára és Nagy Anna kormányszóvivő, Soha többet! Harmadszor mottóval jótékonysági árverés, kommunista és szocialista relikviák, Lenin-szobor
Vágólapra másolva!
Jótékonysági árverést rendez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azokból a munkásmozgalmi időket idéző tárgyakból, Lenin-szobrocskákból, amelyek a raktáraiból kerültek elő. A minisztérium meg akar szabadulni a tárgyaktól, amelyek a Szoborparknak nem kellettek.
Vágólapra másolva!

"Soha többet! Harmadszor" címmel tartott kormányszóvivői tájékoztatót Nagy Anna kormányszóvivő és Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára hétfőn. A tájékoztatón bemutatták az eddig a KIM raktáraikban porosodó, munkásmozgalmi időket idéző tárgyakat, Lenin-szobrokat. A műtárgyakat jótékonysági célból árverésre bocsátják.

A KIM december 6-án tartja majd az árverést, amelynek bevételeit az iszapkárosultak megsegítésére fordítják - mondta a Tájékoztatón Rétvári Bence. 230 tárgyat árvereznek el, és milliós nagyságrendű bevételre számítanak. A tájékoztatón bemutattak néhány elárverezendő tárgyat, több Lenin-szobrot, Lenin-portrét, illetve Rákosi Mátyásról készült fotót.

A KIM szeptemberben közölte, hogy munkásmozgalmi, kommunista műtárgyakat, Lenin-szobrokat találtak a raktáraikban, és mindenképpen meg akarnak szabadulni tőlük. A tárgyakat korábban felajánlották a Szoborparknak, ahol a szocializmus idején köztereken álló szobrokat gyűjtötték össze, de a Szoborpark nem kérte ezeket.

Forrás: MTI/Földi Imre
Nagy Anna kormányszóvivő és Rétvári Bence, a KIM államtitkára a sajtótájékoztatón.
Nézze meg az elárverezendő tárgyakról készült galériánkat a fotóra kattintva!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!