A főpolgármester segítségét kéri a taxisszövetség Ferihegy miatt

Vágólapra másolva!
Az Országos Taxisszövetség szerint a Budapest Airport Zrt. nem tartja be Ferihegyen a taxisokkal kötött megállapodást. A szövetség Tarlós István segítségét kéri az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az érvényben lévő fővárosi rendeletek szerint a Budapest Airport Zrt.-nek kötelessége, hogy biztosítsa a vele szerződésben nem álló taxiszolgáltatóknak a megfelelő utaskiszállási és -felvételi pontokat. Az Országos Taxisszövetség tájékoztatása alapján a BA ennek a kötelezettségének nem tesz eleget december óta, ezzel pedig a taxival érkező és taxit rendelt utasokat méltatlan körülmények közzé kényszeríti. A szövetség Tarlós István főpolgármesternél tiltakozik a jelenlegi helyzet miatt, és arra kérik, hogy haladéktalanul intézkedjen az ügyben.

A BA többek között a rendelt taxikat nem engedi be az érkezési szintre, azok kénytelenek az indulási szinten megállni. Az utasfelvételi pontokat egy távolabbi, nehezebben megközelíthető helyre tették át, emiatt az utasoknak építési területen, sárban kell átgázolni a csomagjaikkal. A taxisszövetség úgy véli, ez a helyezet méltatlan, főleg akkor, amikor Magyarország tölti be a soros EU-elnökséget.

A repülőtérre utasokkal érkező taxikat a szolgálatban lévő rendőr arra kényszeríti, hogy körözzenek addig, amíg fel nem szabadul egy hely, vagy az utast a fizető parkolóba tegyék ki, amiért 710 forintot kell fizetni, és innen is sokat kell gyalogolni.

A BA december 7-e óta a Főtaxival áll szerződésben, a társaság 250-300 millió forint jutalékot fizet a szerződésben foglaltak szerint, de ebből Budapest egy fillért sem lát.

Az Országos Taxisszövetség szerint Tarlós Istvánnak át kellene gondolnia, hogy a BA Zrt.-nek ingyenesen átengedett, úgynevezett speciális taxiállomások üzemeltetési jogát megvonja a cégtől, és a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-hez telepítse.

Hardy Mihály, a BA vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-nek elmondta, valótlan a taxisszövetség állítása, az utasoknak nem kell építési területen átmenni, az indulási szint járdáján szállhatnak be a megrendelt taxiba. Az 1-es terminál rendelt taxi drosztja is megközelíthető, az a szövetség taxijai is igénybe vehetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!