A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A határon túliak választójogának újragondolásáról beszélt Kövér

Vágólapra másolva!
Kövér László házelnök szerint a törvényhozás többségének az a szándéka, hogy hátrányos megkülönböztetés nélküli választójogot kapjon minden magyar állampolgár. Az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán beszélt.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke szerint a parlamenti többség arra törekszik majd, hogy mindenféle diszkriminációtól mentes legyen a magyar állampolgárok választójoga. Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülésén elmondta azt is, hogy a kormányváltással szemléletváltás valósult meg a nemzetpolitikában.

A házelnök hozzátette, hogy az alkotmányozás után, a kétharmados törvények módosításakor várható a választójogi törvény korrekciója is. Ha bármilyen formában határon túli magyar képviselői is lesznek az Országgyűlésnek, akkor a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának a munkáját is érdemes lesz újragondolni - mondta megnyitóbeszédében Kövér László.

A házelnök szerint jelenleg hiányzik a nemzetpolitika intézményrendszeréből az a társadalmi, civil elem, amelyet korábban a Magyarok Világszövetsége valósíthatott volna meg, ha - mint fogalmazott - nem téveszt irányt. Kövér László úgy véli, hogy létre kellene hozni egy olyan szervezetet, amelynek fő feladata a világ magyarságának összefogása lenne.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a tanácskozáson azt hangsúlyozta, hogy a magyarság demográfiai és asszimilációs szempontból egyaránt óriási nyomás alatt van. A hagyományos támogatási formák szükségesek, de nem elégségesek - mutatott rá, hozzátéve: erős impulzusra van szükség, és ez az állampolgárság megadása. Azt is elmondta, hogy az egyszerűsített honosítási eljárás kapcsán eddig egyetlen panasz sem érkezett. Naponta mintegy nyolcszáz kérelmet vesznek át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!