MN: Január 20-án újabb vízkorlátozás jöhet Pécs környékén

Vágólapra másolva!
A két ünnep közöttihez hasonló, de hosszabb ideig tartó akcióra készül a Tettye Forrásház Zrt., amely állítása szerint 2009. októbere óta nem kapott pénzt a Pécsi Vízműtől (PV), míg a PV szerint pont a vízszolgáltató tartozik. Január 20-án ezért több órás leállás jöhet a PV területéhez tartozó települések vízszolgáltatásában - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Január 20-án újabb, többórás leállás jöhet a vízszolgáltatásban egyes Pécs környéki településeken, mivel a Tettye Forrásház Zrt. korlátozza a víz átadását a Pécsi Vízmű Zrt.-nek - írta a Magyar Nemzet. A Tettye Forrásház adja a vizet a PV-nek, illetve veszi át a szennyvizet.

A Tettye Forrásház állítása szerint 2009 októbere óta nem kapott pénzt a Pécsi Vízműtől, amely ezáltal már 160 millió forintos tartozást halmozott fel. Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója szerint ők finanszírozzák a Pécsi Vízművet, mivel az beszedik a lakosoktól a vízdíjat, de nem fizet a Tettyének a vízért.

A lap szerint a Pécsi Vízmű viszont azt állítja, hogy a Tettye Forrásház náluk fennálló adóssága nagyobb ennél az összegnél, tehát egy elszámolás esetén éppen ők tartoznának a PV-nek.

A két ünnep között a fenti konfliktus miatt már rövid időre megszakadt a vízszolgáltatás 12 Pécs környéki településen. A december 27-i rövid leállás nem zavarta a lakosságot, de bebizonyította, hogy a Pécsi Vízmű nem képes biztonságosan ellátni a fogyasztókat - állította akkor Sándor Zsolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!