Hoffmann egyeztetett, a pedagógusok mégis tüntetni készülnek

Vágólapra másolva!
Nem fenyegeti a pedagógusokat, hogy munkájuk ellenőrzése ellenük irányuljon - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a Pedagógusok Szakszervezetével folytatott hétfői tárgyalás után. Bár az államtitkár jó hangulatúnak minősítette a találkozót, a szakszervezet vasárnapra meghirdetett demonstrációja nem marad el.
Vágólapra másolva!

Folytatja a konzultációkat az oktatási államtitkárság a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) - mondta Hoffmann Rózsa az érdekvédelmi szervezettel folytatott hétfői megbeszélése után.Az államtitkár által jó hangulatunak mondott egyeztetésen a pedagógus-életpályamodellről, a munkaidőről és az intézmény-fenntartással összefüggő elképzelésekről is szó volt. Az államtitkár a pedagógusok munkájának ellenőrzéséről azt mondta, megnyugtatóan sikerült tisztázni: nem fenyegeti a pedagógusokat annak veszélye, hogy az ellenőrzés és a minősítés ellenük irányuljon.

Olyan szakértői szintű egyeztetés folyik a jövőben, ami a közoktatás és a szférában dolgozók érdekeit szolgálja - mondta Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke. A vasárnapi, öt ágazati szakszervezettel közösen szervezett demonstráció azonban nem marad el. Ezt egyedül nem is lenne joga lefújni - fogalmazott.

Az államtitkárság korábbi elképzeléséről, amely szerint a pedagógusoknak kötelezően heti 32 órát kellene az iskolába eltölteniük, még nincs döntés. Ez tárgyalási alap, lehetőség - mondta az államtitkár, és hozzátette: a pedagógusok munkaidejét mindenképpen az iskolában töltött idő révén kívánják szabályozni. Hoffmann újságírói kérdésre felelve úgy fogalmazott, az állami szerepvállalást mindenképpen növelni kell a közoktatásban. A fenntartói feladat annak függvényében alakul át, hogy az állam a tartalmi szabályozással, a pedagógus munkájának ellenőrzésével és a bérek központi finanszírozásával nagyobb szerepet kap majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!