A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nem támogatják az MSZP-ben Gyurcsány pártszavazási tervét

Vágólapra másolva!
Hat kérdésről tartana pártszavazást Gyurcsány Ferenc az MSZP-ben, de kezdeményezését a párt platformjai nem támogatják - írja a szombati Népszabadság. Pénteken Gyurcsány azt mondta, ha nem sikerül reformálni az MSZP-t, akkor akár új pártot is létrehozhat.
Vágólapra másolva!

Egyetlen szocialista platform sem támogatja - a sajátján kívül - Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezését - derült ki a szombati, Népszabadság által készített összeállításból. A napilap információi szerint Hiller István volt pártelnök, a szociáldemokrata platform vezetője május második felére egy "platformkonferenciát" szervez, amelyen az MSZP-s tömörülések kibeszélhetik a felmerülő kérdéseket. Hiller szerint, ha az MSZP most a belső dolgai felé fordul, akkor stratégiai hibát követ el.

Baja Ferenc, a Szocialista Platform elnöke a Népszabadságnak értelmetlennek és erkölcstelennek nevezte a kezdeményezést, mert úgy véli, ez a fajta tematizáció csak Gyurcsány Ferencnek és platformjának szolgálja az érdekét. Kiss Péter, a legnagyobb tagsággal bíró platform, a Baloldali Tömörülés elnöke azt mondta, hogy a pártnak van elnöke, és nem az elnöknek van pártja, nem kell megformázni a Fidesz pandanját, az nem megoldás.

Az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja és a Népi Platform is úgy nyilatkozott, hogy nem támogatják a kezdeményezést - olvasható a cikkben. A Népszabadság szerint a Mesterházy Attila jelenlegi pártelnök által vezetett platformnak is van álláspontja a pártszavazásról, amely abban merül ki, hogy egyelőre nem tárgyalnak erről, mondván, most ennél sokkal fontosabb kérdésekben kell véleményt és alternatívát megfogalmazni.

A volt kormányfő hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben, többek között arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, illetve legyen-e jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük a vezetőknek, vagy éppen legyen-e átláthatóságot elősegítő pártszabályozás - idézte fel a cikk.

Új párt létrehozását is elképzelhetőnek tartja Gyurcsány Ferenc - közölte még pénteken a Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg beszámolója szerint a volt miniszterelnök ezt arra az esetre helyezte kilátásba, ha kudarcot vall "utolsó kísérlete" a Szocialista Párt megújítására. Gyurcsány Ferenc a tervei szerint 2012 közepe és vége között felméri, hogy az MSZP átalakítása sikeres volt-e, és ha nem, akkor lehetségesnek tart egy "zöldmezős politikai beruházást".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!