A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Pénzbüntetést kapott a pofozkodó gyöngyöspatai asszony

Vágólapra másolva!
Garázdaság és könnyű testi sértés miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Gyöngyösi Városi Bíróság azt a roma asszonyt, aki április 24-én Gyöngyöspatán megütött egy falubeli nőt.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 250 ezer forint pénzbüntetést kell fizetni annak a gyöngyöspatai roma asszonynak, aki április 24-én megütött egy idős helyi asszonyt. A garázdaság és a könnyű testi sértés miatt kiszabott büntetés azért emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védője tudomásul vette a döntést, és az ügyészség sem fellebbezett.

Az összetűzés akkor történt, amikor a nő április 24-én visszatért a Vöröskereszt által szervezett utazásról. Miután leszállt az őt hazahozó buszról, úgy arcon csapta áldozatát, hogy az idős asszonyt kórházba kellett szállítani.

"Egy ilyen helyzetre sajnos már számítani lehetett a hetek óta zajló provokációk miatt, még ha bíztunk is benne, hogy nem fog bekövetkezni" - írta akkor közleményében ifjabb Farkas János, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke. Bár a rendőrség az [origo]-nak azt mondta, hogy a pofon "szóváltás nélkül" csattant, Farkas szerint az ütés előtt "provokáló mondatok hangzottak el egy helybélitől".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Véderő elnevezésű szervezet ezt követően április 22-24-ére a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett. A rendezvény megnyitását a rendőrség végül megakadályozta, de a tábornyitás tervezett napján 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!