Kósa Lajos tíz évre parkolópályára tenné az adósságfelhalmozó polgármestereket

Vágólapra másolva!
Kósa Lajos szerint tíz évre el kellene veszítenie a választhatóságát a települését csődbe vivő polgármesternek és önkormányzati testületnek. Debrecen polgármestere erről a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt, amelyben elmondta azt is, hogy legfeljebb kétezer településen lehet szükség hivatalra, polgármester viszont mindenhol lesz.
Vágólapra másolva!

Tíz évre veszítse el választhatóságát az a polgármester és önkormányzati testület, amelyiknek a hivatali idejében az önkormányzata adósságrendezési eljárás alá esik - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Kósa elmondása szerint ezt ősszel, az önkormányzati törvény módosításakor fogja kezdeményezni.

Az utóbbi részleteiről a lapnak azt mondta, hogy polgármester és képviselőtestület mindenhol lesz, de hivatalra nem mindenhol van szükség. Ezer és kétezer között lehet az a szám, "ahol a helyi társadalom, az ügyek számossága megköveteli, hogy legyen valamifajta hivatal".

Kósa Lajos a Fidesz tisztújító kongresszusát érintő kérdésre a Magyar Nemzetnek azt mondta: "úgy gondolom, hogy nem lesz változás a Fidesz vezetésében, tekintettel arra, hogy az egyéves kormányzás tudatában azt tudjuk mondani, ekkora változás mellett a Fidesz még mindig tartja az aktívak körében az abszolút fölényét a támogatottságot nézve".

Az oktatási reformelképzelésekről szólva a debreceni polgármester azt nyilatkozta: "... a pedagógus-szempontú megközelítés számomra nem elsődleges. Ez a mostani vita pedig leginkább pedagógus-központú: nem azért tüntetnek az érdekképviseletek, hogy piacképesebb tudást adhassanak a gyerekeknek, hanem azért, hogy mennyi legyen a pedagógusok fizetése, és hogyan folyjon az érdekegyeztetés".

Kósa Lajos szerint felemásan fogadták a pártban, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai eljárást kezdeményezett Pokorni Zoltán ellen, és nem értették, hogy mi ennek a lépésnek az oka. Amely egyébként szerinte "nem volt okos dolog".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről