A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Blikk: Megfellebbezné az ügyészség Galambos Lajos házi őrizetét

Vágólapra másolva!
Fellebbezés várható pénteken Galambos Lajos volt NBH-vezető ügyében - írja a Blikk. A lap szerint az ügyészség meg akarja támadni azt a bírósági döntést, amely előzetes letartóztatás helyett csupán házi őrizetet írt elő a kémkedéssel gyanúsított férfinak, Szilvásy György volt titokminisztert és Laborc Sándor korábbi NBH-vezérigazgatót pedig szabadlábra helyezte.
Vágólapra másolva!

Fellebbezni fog a katonai ügyészség a kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajos házi őrizete ellen - írta pénteken a Blikk a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetőjének ügyvédjére hivatkozva. Molnár Lajos ügyvéd szerint védencének ügyében csak pénteken terjesztik be a fellebbezést az ügyészek, ezért legkorábban jövő héten várható másodfokú döntés arról, hogy szabadlábon, házi őrizetben vagy előzetes letartóztatásban kell-e megvárnia az ügy végét.

Az ügyvéd szerint Szilvásy György volt titokminiszter, valamint Laborc Sándor, a Galambos helyét 2007-ben követő, korábbi NBH-vezér ügyében is fellebbezés várható pénteken. Szilvásyt és Laborcot a bíróság egyelőre szabadlábra helyezte, mert nem tartotta indokoltnak fogvatartásukat.

A múlt héten őrizetbe vett korábbi nemzetbiztonsági vezetők ügyéről továbbra sem lehet konkrétumokat tudni, mivel az ügy részleteit a hatóságok államtitokként kezelik. A gyanúsítottak ügyvédjeitől annyit lehet tudni, hogy Galambost kémkedéssel gyanúsítják: ez alapján a találgatások szerint az ügynek köze lehet az Egymásért Alapítvány korábbi ügyéhez is (erről itt olvashat) vagy az állítólagos hackertámadáshoz (erről pedig itt olvashat).

A házi őrizetben lévő Galambos Lajos pénteken a Borsnak csupán annyit mondott, hogy ártatlan az ellene felhozott vádakban, az ügyről azonban részleteket nem árult el. A lap szerint a volt NBH-vezető a Gödöllőhöz közeli Szadán található nyaralójában tölti házi őrizetét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!