Fél óra múlva ismét az aquaparkban volt a mentőhelikopterrel kórházba vitt kislány

Vágólapra másolva!
A kórházba szállítást követően nem sokkal hazaengedték azt a kislányt, akit szerdán mentőhelikopter vitt el a balatonfüredi aquaparkból - mondta az [origo]-nak a vízipark műszaki igazgatója. A kislány állítólag a saját lábán ment ki a vízből a baleset után, a mentőket az aquaparkban alkalmazott mentőtiszt hívta ki egy esetleges csigolyasérüléstől tartva.
Vágólapra másolva!

"Mintha Siófokon kiesne az úszógumiból egy gyerek" - mondta a balatonfüredi aquaparkban történt balesetről az [origo]-nak Váradi Szabó István, az Annagora Aquapark műszaki igazgatója. Váradi Szabó István szavai szerint a "legenyhébb élményelemből" esett ki a nyolc év körüli kislány.

Mint arról korábban beszámoltunk, mentőhelikopter szállította agyrázkódás gyanújával a veszprémi kórházba azt a gyereket, aki szerda délután esett be a sekély vízbe a balatonfüredi élményparkban.

Váradi Szabó István elmondása szerint a megsérült kislány saját lábán ment ki a medencéből, de a park által alkalmazott mentőtiszt úgy ítélte meg, hogy egy esetleges csigolyasérülés miatt kihívja a mentőket. A műszaki igazgató elmondta azt is, hogy a kislányt "fél óra múlva" ő vitte vissza az aquaparkba, a gyereket táboroztató tanárnővel együtt, ugyanis autóval a mentősök után mentek a kórházba.

A kislány állapotáról és sérülésének súlyosságáról érdeklődtünk a veszprémi kórházban is, de arról a gyerekosztályon dolgozó orvosok nem adhattak ki információkat. Ezt Rácz Jenő főigazgató engedélyezhetné, őt azonban egyelőre nem sikerült elérni.

Kerestük a balatonfüredi rendőrkapitányságot és a Veszprém Megyei Rendőr-kapitányságot is, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben. Kiderült, a rendőrök jártak a helyszínen, de nem találtak semmi jelet, amely eljárás indítását indokolta volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről